Natuurgebieden

De Brabantse Kempen is rijk aan natuurgebieden, variërend van bossen, heide en vennen tot schitterende zandverstuivingen.
Een paradijs voor fietsers en wandelaars. Bij het hotel zijn routes verkrijgbaar en kaarten met daarop het wandel- en fietsknooppunten netwerk.

Landgoed de Utrecht
Direct aan het hotel grenst natuurgebied de Utrecht. Het gebied dankt haar naam aan de voormalige eigenaar en oprichter van het gebied: Utrecht verzekeringen. Aanvankelijk aangelegd als houtwinningsgebied.
De karakteristieke houtvesterswoning en boswachtershuisjes herinneren nog aan deze tijd.
Het gebied bestaat uit preachtige bossen, uitgestrekte heide en schitterende vennen als de Flaes en het Goorven, wat beide "stilstaand water"betekent.
Midden in de bossen ligt misschien wel het gezelligste cafeetje van Nederland: Herberg In den Bockenreyder. Een oergezellige uitspanning waar je zomer en winter terecht kunt voor een heerlijke trappist, een uitsmijter of een kop erwtensoep. Een uurtje wandelen vanaf het hotel, een kwartiertje fietsen.
In juni 2011 opende er een prachtige uitkijktoren van waaraf u een uniek uitzicht heeft over een stuk ongerepte brabantse natuur. Neem je je fototoestel mee?

Landgoed Gorp en Roovert
Via Landgoed d' Utrecht ben je snel in landgoed Gorp en Roovert. In het grensgebies tussen Poppel en Hilvarenbeek ligt dit prachtige stuk priv'-eigendom van de familie Puijenbroek van maar liefst 1200 hectaren.
Je bent van harte welkom om te genieten van het mooie landschap. Ook hier liggen prachtige vennen zoals het Papschot en het Bankven.
Gorp en Roovert is ook het stroomgebied van de Rovertse Leij.
De bossen langs de Rovertse Leij zijn het meest interessant. Hier zijn vele broedvogels, zoals bosuil, zwarte specht en andere spechtensoorten, boomklever, goudvink, vuurgoudhaantje, kruisbek, wielewaal en fluiter.

Behalve deze 2 indrukwekkende gebieden is het Land van de Hilver ook het stroomgebied van de Reusel wat op veel plaatsen weer een meanderende loop heeft gekregen. Langs de oevers zijn weer ijsvogeltjes waargenomen.
Hetzelfde is gebeurd met de Beerze die ook vlakbij het hotel stroomt.

Andere gebieden in de directe omgeving die zeer de moeite waard zijn zijn de Kuikeindse Heide, de Neterselse Heide en Annanina Rust.

Oisterwijkse vennen
Oisterwijk, de Parel van Brabant. Die naam is niet zomaar gekozen. Aan de rand van de chique maar oergezellige Brabantse dorp ligt een prachtig natuurgebied. In het bezoekerscentrum kunt u routes en informatie krijgen over dit gebied en al wandelend of fietsend kunt u genieten van de mooiste vennen die Brabant rijk is. Vanaf het hotel bent u er fietsend binnen een uur.

Loonsche en Drunense Duinen
Iets verder van het hotel verwijderd, maar zeker een bezoekje waard zijn de Loonse en Drunense Duinen. Vlakbij de Efteling en Loon op Zand ligt mischien wel de mooiste zandverstuiving van Brabant.
Wandelen is hier echt een belevenis en kan zeker concurreren met een strandwandeling. Een half uurtje met de auto, zo'n 25 km van het hotel verwijderd.